Neuro linguïstisch programmeren

Eclectische psychologie
Meer over NLPPlan een Afspraak

Wat is NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en vindt zijn oorsprong in de psychologie. NLP is ontstaan naar aanleiding van een studie naar succesvol gedrag, met name op het gebied van succesvol leren communiceren.

Het was Richard Bandler die de term ‘Neuro-Linguïstisch Programmeren’ bedacht en noemde het zijn levenswerk. Hij is de ontwikkelaar van verschillende belangrijke ideeën (met name o.a. het Swish-pattern, het Metamodel, het Miltonmodel, The Belief Change, …) die tot NLP worden gerekend.

NLP heeft dus alles te maken met het denken, voelen en handelen (gedrag) van mensen. Afhankelijk van je achtergrond, opvoeding, opleiding, ervaring en karakter kijk je anders de wereld in. Ieder mens ervaart ‘de wereld’ op zijn of haar eigen unieke manier.

Als we NLP uitsplitsen zien we volgende:

Neurologisch: Alles wat we hebben meegemaakt ligt opgeslagen in ons geheugen. Wat we meemaakten in ons leven, ontwikkelde ons. De herinneringen aan onze ervaringen met daarbij gedachten die gevoelens opwekken, besturen ons gedrag in de huidige tijd.

Met als gevolg dat we in dit gedrag elkaar ontmoeten, bewust en onbewust. We gaan met elkaar om en laten dingen van onszelf aan de ander weten, zowel verbaal als non-verbaal. We spreken hier van communicatie.

Linguïstisch: Communiceren doen we zowel door middel van gesproken taal als door lichaamstaal (houding, ademhaling, gebaren, oogbewegingen, gezichtsuitdrukking, toonhoogte, tempo enz.).

Programmeren: Terwijl we communiceren kunnen we anderen, of anderen ons, iets bijleren, afleren of (laten) veranderen. Conditioneringen zijn hierbij belangrijk.

Succes

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) kent een aantal uitgangspunten die eigen zij aan succesvolle mensen.

Wat maakt die mensen nu zo succesvol? Al vlug blijkt dat de mensen die NLP toepassen, op een specifieke manier in het leven staan. Deze mensen hanteren immers – al dan niet bewust – uitgangspunten waardoor ze veel meer succes hebben dan anderen.

Voor wie?

NLP is specifiek bedoeld voor mensen die op de een of andere manier iets willen veranderen in hun leven of iets willen verbeteren. Deze veranderingen kunnen zowel plaatsvinden op persoonlijk als op professioneel vlak.

What’s in it for me?

Ontdek volgende voordelen van NLP:

  • Beter met jezelf omgaan;
  • Meer controle over je denken, voelen en handelen krijgen (omgaan met emoties);
  • Beter voor jezelf zorgen (grenzen stellen);
  • Meer keuzevrijheid ervaren;
  • Succesvoller worden in dat wat je leuk vindt;
  • Fobieën aanpakken;
  • Verwerken van angsten;
  • Stoppen met roken;

Wil je weten of wij jou kunnen helpen met een High Quality aanpak voor uw specifieke situatie? Neem vrijblijvend contact op met ons of maak nu eenvoudig online een gratis kennismakingsgesprek. We bekijken samen wat de mogelijkheden zijn om jou te helpen.

NLP, doen wat werkt!

 

Intussen is NLP uitgegroeid tot een methode die wereldwijd toegepast wordt in therapiesessies, sport, werk, zakenleven, educatie, eigenlijk teveel om op te noemen.

NLP in het kort

NLP helpt bij het bewust worden van onbewuste processen. Ons denken beïnvloedt hoe we ons voelen. Door de controle over ons denken op een bewuste manier te sturen nemen we ons gevoel in eigen handen.

Wat NLP zo speciaal maakt is de flexibiliteit en de inzetbaarheid in verschillende aspecten van het leven.

Eens we deze kennen kunnen we ze op alle aspecten van ons leven toepassen.

Het kan gebruikt worden om angsten en fobieën te overwinnen, verlaagt het stressniveau, geeft je meer zelfvertrouwen en eigenwaarde, verbetert je sportprestaties, zorgt voor een betere communicatie waaruit goede relaties ontstaan.

Kortweg behaal uitzonderlijke prestaties zowel in je privé leven als in jouw zakelijk leven.

Verdien jij ook dat beetje extra geluk in jouw leven? Maak dan vandaag nog vrijblijvend uw afspraak en bouw zelf aan jouw geluk.

EVC

Interesse in neuro linguïstisch programmeren?

Kurt en Heidi staan klaar om je verder te informeren over NLP bij HQ-Life.

Waarom kiezen voor HQ Life ?

Laat je overtuigen door de vakkennis van HQ-Life.

N

Spontane en directe aanpak

N

Gratis kennismakingsgesprek met uw coach

N

Experts in ons vak

+32 (0)471 64 16 76

info@hq-life.com

Kerkvoetweg 13, 8501 Bissegem