Energetische vertebraal correctie (E.V.C.)

Een bijzondere rugcorrectie
Meer infoPlan een afspraak

Energetische Vertebraal Correctie (E.V.C.)

E.V.C. is een heel zachte techniek die uitgevoerd wordt op de handen en voeten. Het zorgt voor een helend en corrigerend effect op de stand van de botten.

Deze energetische vertebrale correcties vinden plaats door middel van strijkbewegingen.

Ze worden toegepast bij rug-, schouder- en nekklachten, bij orgaanklachten, bewegingsbeperkingen en bekkeninstabiliteit. Ook bij spanningen, angsten, burn-out, energieverlies, enz. geeft deze manier van werken mooie resultaten.

Met energetische vertebraal correcties kan je:

  • Wervelkolom corrigeren: Spanningen in de wervelkolom geven mogelijk verregaande gevolgen voor de energie die door je lichaam stroomt.
  • Organen versterken: Ook organen zijn te versterken via een dergelijke correctie. Op de handen en voeten zijn namelijk specifieke zones aanwezig die in verband staan met de verschillende organen. Wanneer je deze locaties d.m.v. strijkbewegingen activeert, is het mogelijk om de energiedoorstroming naar bepaalde organen te herstellen en ze te versterken.
  • Lichamelijke gezondheid verbeteren: Naast de organen kan het ook om specifieke lichaamsdelen gaan. Daarmee zet je een energetische vertebrale correctie ook in om de gezondheid van je lichaam in het algemeen te verbeteren.

Energetische vertebraal correctie zorgt ervoor dat het skelet als geheel weer in balans komt.

Ben je iemand die veel last heeft van deze aandoeningen? En vind je dat het moment is aangebroken om daar verandering in aan te brengen? Dan is dit een mooie kans om zelf te ervaren wat je met een energetische vertebraal correctie kunt bereiken.

Energetische vertebraal correctie is een behandelwijze via welke de rug (wervels ofwel  “vertebra”, wervelkolom, bekken, stuit) wordt gestimuleerd middels de levensenergie die door de meridianen stroomt.

Meridianen zijn de kanalen via welke de levensenergie (“Chi” of “Ki” of “Prana”) stroomt.
Uit de voetreflexologie is bekend dat ieder orgaan ook is “afgebeeld” op de voeten. De voetreflexoloog behandelt dus niet de organen zelf maar de reflexzone (“afbeelding”) daarvan op de voet.

Analoog hieraan wordt bij energetische vertebraal correctie de reflexzone van de aan een bepaalde wervel of zone in de rug gekoppelde meridiaan behandeld op zowel voeten als handen.

E.V.C. is niet leeftijdsgebonden. Zowel kinderen als volwassenen kunnen de techniek verdragen en van genieten. Een E.V.C. sessie duurt gemiddeld zo’n 30 à 40 minuten.
Tijdens de behandeling lig je op de buik, met de rug ontbloot. De rug wordt in detail bekeken: Hoe loopt de wervelkolom? Staan er wervels scheef? Hoe verhouden hollingen en bollingen in de rug zich tot elkaar? Zijn de schouders recht? Hoe is de stand van het bekken? Hoe ziet de kleur en de energie van de huid er uit?

De behandeling is zeer zacht en werkt zeer ontspannend. Tussentijds wordt de rug bestudeerd naar de effecten (bijvoorbeeld een veranderde stand van wervelkolom, schouders, bekken).

Met een sessie kunnen de klachten verholpen worden; sommige mensen hebben baat bij meerdere sessies of komen na enkele maanden weer eens terug voor een correctie. Alles hangt af van de leeftijd van de personen, de algemene gezondheidstoestand en de levenswijze. Zo reageren jonge mensen sneller dan oudere mensen.

EVC in het kort

EVC is een bijzondere rugcorrectie.

Energetische vertebraal correctie is een zachte en rustige techniek die de positie van de wervelkolom, wervels en bekken herstelt.

Door strijkbewegingen op handen en voeten toe te passen via de meridianen is het lichaam in staat zichzelf te corrigeren.

De ledematen en hun gewrichten komen in een ontspannen stand waardoor pijnen en klachten verdwijnen.

Ook organen gaan beter functioneren. Er komt meer energie vrij.

EVC is toepasbaar bij een leeftijd vanaf drie jaar.

Het kan gebruikt worden bij :

– rugklachten zoals scoliosen, kyfose, lordose, bekkenscheefstand, bekkeninstabiliteit,…

– orgaanklachten: spijsverteringsproblemen, problemen aan de lever, de blaas,…

– vermoeidheid, depressie, burn out, angsten, hoofdpijn

– …

 De behandeling gebeurt in buiklig en duurt ongeveer een half uur tot 40 minuten.

Sommige mensen hebben maar nood aan één enkele sessie, anderen hebben meerdere behandelingen nodig of komen na enkele maanden nog eens terug voor een correctie.

Alles is een beetje afhankelijk van de leeftijd, de levensstijl, voeding en dergelijke.

Jonge mensen reageren sneller dan oudere mensen.

Interesse in onze energetische vertebraal correctie?

Kurt en Heidi staan klaar om je verder te informeren over de energetische vertebraal correctie bij HQ-Life.

Waarom kiezen voor HQ Life ?

Laat je overtuigen door de vakkennis van HQ-Life.

N

Spontane en directe aanpak

N

Gratis kennismakingsgesprek met uw coach

N

Experts in ons vak

+32 (0)471 64 16 76

info@hq-life.com

Kerkvoetweg 13, 8501 Bissegem