Stress en burn-out

Stress verminderen of burn-out vermijden?
meer over stress en burn-outPlan een afspraak

Stress- & burn-out coach

Een stress- en burn-out coach leert je omgaan met stress, je spanningssignalen tijdig te herkennen en erop te anticiperen. Een stress- en burn-out coach leert je de balans te herstellen, zodat je niet ziek wordt, overspannen geraakt of zelfs opgebrand of ‘burned out’.

Maar wanneer praten we nu over stress? Stress is een bepaalde spanning hebben of voelen, een bepaalde druk. Niet enkel op je werk kan stress voorkomen, maar ook in je studie, in het gezin, of in andere situaties kan je te maken krijgen met stress.

Bij stress krijgt je lichaam een adrenaline kick: je hartslag versnelt, je bloeddruk gaat omhoog en je spieren spannen zich aan. Je lichaam is klaar voor actie en zorgt ervoor dat je op zo’n moment gefocust bent, goed presteert, dingen efficiënt doet en alert reageert in bepaalde situaties. Stress hoeft dus niet altijd als negatief gezien te worden. Is het stress of is het een opgewonden gevoel omdat het spannend is? Wanneer de situatie voorbij is en je ervaart hierbij problemen dan heb je te maken met ongezonde stress. Problemen beginnen wanneer de ontstane draaglast groter is dan je persoonlijke draagkracht.  Met andere woorden men weet niet goed hoe men met deze situatie kan omgaan.

Bij ongezonde stress ervaar je teveel spanning die onaangenaam is, ineffectief en ongezond. Het brengt je flink uit balans.

Zonder dat je het misschien direct merkt, krijg je allerlei vage lichamelijke en psychische klachten waardoor ook je gevoelens en gedrag veranderen. Je verliest beetje bij beetje de controle en voelt je oververmoeid en opgejaagd. Je slaapt slecht, hebt concentratieproblemen, bent vergeetachtig, somber, reageert kortaf, gaat meer eten, roken, drinken, je bent steeds verkouden, kampt met maagklachten, spierpijn, hoofdpijn enzovoort.

Negeer je deze alarmsignalen? Dan is de kans groot dat je overspannen thuis komt te zitten of een burn-out oploopt. Contacteer dus op tijd een stresscoach.

Een professioneel opgeleide stress- en burn-out coach adviseert en helpt je om in balans te blijven of die opnieuw te ontdekken. Dit doet hij of zij door je stresssignalen en patronen te leren herkennen in je werk- en privéleven en er actie op te ondernemen. Door te bekijken welke rol gedachten en gevoelens spelen bij je stress ervaring en de invloed daarvan op je persoonlijkheid. Zo kunnen onder andere perfectionisme en geen nee kunnen zeggen, bijdragen aan ongezonde stress.

Een stress- en burn-out coach reikt je diverse tools en technieken aan om die spanning te bestrijden. Onder andere via ademhalings- en ontspanningsoefeningen, door meer te bewegen en door leuke dingen te doen in je vrije tijd. Verder kun je denken aan gezond eten en voldoende rust nemen. Op tijd op de pauzeknop drukken.

Ook tijdsmanagement, assertiviteitstraining, het vergroten van je zelfvertrouwen en/of je communicatieve vaardigheden verbeteren, kunnen onderdeel van stresscoaching zijn.

Kortom, wat een stresscoach doet is je leren een gezonde privé- en werkbalans te realiseren zodat je controle houdt over je leven. Een stresscoach zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk volop energie hebt, je vitaal voelt plus rust en ruimte ervaart.

Meer weten over stress en burn-outs?

Kurt en Heidi staan klaar om je verder te informeren over de de mogelijkheden van de coaching bij HQ-Life.

Waarom kiezen voor HQ Life ?

Laat je overtuigen door de vakkennis van HQ-Life.

N

Spontane en directe aanpak

N

Gratis kennismakingsgesprek met uw coach

N

Experts in ons vak

+32 (0)471 64 16 76

info@hq-life.com

Kerkvoetweg 13, 8501 Bissegem