Creatief en fysiek coachen

Volg onze coaching sessies
Meer over creatief en fysiek coachenPLAN EEN AFSPRAAK

Creatief en fysiek coachen

Creatief-fysiek coachen is een opvatting die afwijkt van de klassieke manier van vraagstelling. Waar het in het verleden vaak de bedoeling was om door middel van specifieke vragen te achterhalen wat er bij een cliënt speelde, lijkt dit tegenwoordig af en toe enigszins achterhaald. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wat vind je er zelf van?
  • Wat denk je er aan te kunnen doen?

Bij dit soort vragen is het probleem vaak dat het voor iemand lastig is om in taal uit te leggen wat hij of zij eigenlijk niet weet. Zeker op de klassieke, stilzittende manier. Het gesprek loopt dan uiteindelijk vaak vast. Iets wat je tijdens het coachen natuurlijk liever niet hebt.

Een nieuwe kijk op coachen
Bij creatief-fysiek coachen gaat dit anders. Het is dan juist de bedoeling dat je op een andere manier je doel bereikt. Bijvoorbeeld door een stukje te gaan wandelen. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van de aanwezige lichamelijke wijsheid. In plaats van de focus puur op taal te leggen, zet je dan het lichaam in om sneller en krachtiger tot bepaalde conclusies te komen.

Deze creatieve wijze van coachen leidt vaak tot een hoop tijdswinst. Bovendien blijft het effect van de opgedane inzichten langer hangen. En dat is uiteindelijk natuurlijk wel wat het doel is. Als coach wil je zo snel mogelijk tot conclusies komen die een bepaalde doorbraak forceren. Het levert cliënten bepaalde toepasbare inzichten op waar ze direct iets aan hebben. Creatief-fysiek coachen is een effectieve, resultaatgerichte werkwijze.

Interesse in onze creatieve coaching?

Kurt en Heidi staan klaar om je verder te informeren over de de mogelijkheden van creatieve coaching bij HQ-Life.

Waarom kiezen voor HQ Life ?

Laat je overtuigen door de vakkennis van HQ-Life.

N

Spontane en directe aanpak

N

Gratis kennismakingsgesprek met uw coach

N

Experts in ons vak

+32 (0)471 64 16 76

info@hq-life.com

Kerkvoetweg 13, 8501 Bissegem