Wat is een life coach en hoe kan deze je helpen?

Een life coach maakt je enerzijds bewust van je (opgebouwde) overlevingsstrategieën, angsten, struikelblokken en diepgaande overtuigingen, en anderzijds van je talenten en kwaliteiten. Dit doet hij of zij door heel gericht vragen te stellen en te luisteren wat de onderliggende oorzaak is.

Een life coach zorgt ervoor dat je je (levens)doelen bereikt, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak, door zelfkennis en zelfontplooiing bij te brengen, je bewust te maken van je blinde vlekken en door je te leren om oplossingsgericht en positief te denken. Hierdoor kan je terug vormgeven aan het leven, gelukkiger zijn en nieuwe uitdagingen aangaan.

Een life coach stimuleert dus je bewustwording en authenticiteit. Meer bewust zijn van wie we werkelijk zijn. Meer bewust worden van de problemen die we tegenkomen in het leven, wat de oorzaak hiervan is en hoe we deze kunnen oplossen. Meer bewust van ons verleden en de invloed op het heden. Meer bewust van de relaties die we aangaan met anderen en hoe ons gedrag onszelf en ieder ander beïnvloedt.

Life coaching staat voor positieve psychologie, ook wel de wetenschap van het geluk genoemd! Dit wil niet zeggen dat we de obstakels in ons leven negeren of vermijden maar deze hands-on aanpakken!

Hoe gaat de High Quality Life coach te werk? Eerst en vooral is er een grondig intakegesprek. Heel belangrijk hierbij is dat er een echte klik is tussen jou en de coach. Samen wordt gekeken waar er kan geholpen worden en wat de doelen zijn. Vervolgens wordt een plan van aanpak opgesteld. Hoe gaan we deze doelen samen bereiken?

Jij bent uniek, dus is de coaching voor jou uniek. Elke sessie is anders, gebaseerd op jouw behoeften op dat moment. Uitzoeken waar je nu staat in je leven en waar jij naartoe wil. Samen zal je leren uit je beslissingen, je zal aangemoedigd en ondersteund worden door je coach om hier op een goede manier mee om te gaan. Je zal hierdoor “the bigger picture” zien en zo kunnen bepalen welke stappen je zal zetten.

Wanneer kan je terecht bij een life coach?

 • Als je het gevoel hebt dat je niet verder geraakt in het leven;
 • Als je telkens dezelfde obstakels tegenkomt;
 • Als je wordt vertrappeld door de mening van anderen;
 • Als je op zoek bent naar echt geluk en innerlijke rust;
 • Als je je diepste verlangens en wensen wilt realiseren;
 • Enz.

Een life coach geniet een gespecialiseerde opleiding waardoor de juiste vragen kunnen worden gesteld en de juiste oplossingen kunnen worden aangereikt. Dit zodat je je potentieel maximaliseert.

Een life coach:

 • Brengt inzicht in je valkuilen en kwaliteiten;
 • Brengt structuur en geeft overzicht aan je problemen en uitdagingen;
 • Motiveert en inspireert je, zowel op privévlak als op werkgebied;
 • Helpt je bij het verbeteren van de balans in je leven, het ontplooien van je talenten, het ontdekken van je levensdoelen, enz.
 • Draagt bij aan het oplossen van lastige kwesties in organisaties.
 • Geeft zin, energie en positiviteit in je leven.

Een Life Coach gaat bijvoorbeeld de mensen in de organisatie begeleiden en trainen om beter om te kunnen gaan met ziekteverzuim, stress, conflicten, enz…

Droom je van een kwaliteitsvol leven? Welke zijn jouw doelen? Welke factoren maken jou gelukkig? Wil je weer lekker in je vel zitten? Met plezier en passie werken? Wil je meer rust in je hoofd of meer zelfvertrouwen? Neem dan contact op met High Quality Life. We bieden de gepaste coaching aan om jezelf verder te ontplooien.

Investeer in jezelf en maak kennis met jouw vernieuwde versie!

 

Life coaching in het kort…

Een life coach gaat door gericht vragen te stellen de cliënt bewust maken van de (opgebouwde) overlevingsstrategieën, angsten, struikelblokken en diepe overtuigingen, maar gaat ook inzicht brengen in de talenten en kwaliteiten van de persoon. 

De life coach begeleidt mensen in het bereiken van hun (levens-)doelen door zelfkennis en zelfontplooiing bij te brengen en door de cliënt oplossingsgericht en positief te leren denken.

Dit wil echter niet zeggen dat we de obstakels vermijden of ontkennen maar dat we ze bekijken zoals ze zijn en ze hands-on aanpakken.

Hierdoor kan je je leven terug vorm geven, gelukkiger zijn en nieuwe uitdagingen aangaan.

De coach kan zowel worden ingeschakeld voor privédoeleinden of werkgerelateerd.

De coaching is in geen geval een vervanging voor een medische  behandeling.

Heb je het gevoel dat je niet verder geraakt in je leven, dat je telkens dezelfde obstakels en problemen tegenkomt, vertrappeld wordt door de mening van anderen. Zoek je geluk, innerlijke rust, of wil je zo graag je diepste verlangens en wensen realiseren?

Dan is life-coaching echt iets voor jou!

 

HQ-Life

Interesse in onze life coaching?

Kurt en Heidi staan klaar om je verder te informeren over de life coaching bij HQ-Life.

Waarom kiezen voor HQ Life ?

Laat je overtuigen door de vakkennis van HQ-Life.

N

Spontane en directe aanpak

N

Gratis kennismakingsgesprek met uw coach

N

Experts in ons vak

+32 (0)471 64 16 76

info@hq-life.com

Kerkvoetweg 13, 8501 Bissegem